Kamikázék Dél-Amerikában

2009.11.23. 18:38

Útleírás és élményfürdő           Dél-Amerika Perutól Patagóniáig árkon bokron át.

Az ötlet     első nap                                                                                                                  

 Sokan utaztak már Dél-Amerikába. És ahány ember, annyi megközelítés. Ahány féle vágy és félelem, annyi féle bevonzás. A történetek azért érdekesek, mert azokról is szólnak akikről mesélnek és azokról is akik mesélnek.

 Néhány szó Dzsungli Babaról aki a villámszöget a fejünkbe büntette. Amint Budai Szűcs Ferenc vázolta szőlőjében és Verigúdlájf című könyvében, Baba az indiai dzsungel féllábú, életvidám, ganjafüggöny barlanglakó szátuja. Akinek szavajárása:

ohm mavashivaja wery good life, wery good karma!

Ezt Baba életfilozófiaként is kifejti néha, egy-egy kövérebbre sikerült trombita után. Röviden: Légy felszabadult, vidám, pozitív és a boldogság megtalál. Ha parázol, rád szakad egy erkély. 

 Nagyon tetszett, de így túl egyszerű lett volna. Itthon élni tovább és a boldogság majd megtalál... Na és mégis mennyi ideig vizsgáljuk ezt? Vajon hogy tudnánk megmérni az optimizmust mint energiát és hatását? Elmeséltem Peti barátomnak. Aki rögtön jelezte, hogy nem lát más lehetőséget, mint elutazni valahová nagyon messzire, ha tudunk veszélyzónába. Mert hogy ő is jön.. Fordítottunk hát egyet a dolgon és kihívást intéztünk a sors felé, terveztünk egy utat. Úgy, hogy nem terveztük meg. Tettük ezt egy olyan kontinensre tartván, amiről azt lehetett tudni, hogy egyes részein emberek tűnnek el. Továbbá nem ajánlatos egyedül utazni, és hogy kell legyen váltótársad alvásnál.  Minden együtt volt egy eszement breakhez. Feltettük, ha elég pozitívak maradunk, a szimpátiánkat bíró életvezetési elv mentén, megússzuk..

 Trippemet, munkáim értékesítője az InterzonArt webgaléria finanszírozta     

 

Előkészületek

  Nem volt sok lóvénk, de majd annyival kevesebb sört iszunk amennyit a jegyekre kell költenünk. Na ezt kigondoltuk.. Hamar kiderült, hogy Dél-Amerika nem egy sörivásra beállt kontinens. így szerényebb áron kell adják a sört mint idehaza. De legalább nagyobb kiszerelésben. Ez így elsőhallásra is veszélyesnek tűnhet. Erről viszont később..

Verda elad, egy nagy olajvászonkép elad, diákhitel felvesz. Bevételi oldalon megjelenik egy jegy meg némi kp.Vettünk egy oda meg egy vissza jegyet: Budapest - Madrid- Sao Paolo- Lima, és vissza Santiago de Chile - Frankfurt - Budapest . Visszaút időpontja változtatható 6 hónapon belül.

Még egy feladat várt ránk, hogy zöld utat kapjunk. El kellett szabaduljak az egyetemről félév halasztás nélkül.

Sikerült eladnom az ötletet nekik is. Igaz mesteremen kívül visszamenőleg egyik érintett fórumon sem tudták megmondani mi is volt az amivel annyira egyet értettek. Vagy, hogy pontosan miben is kértem támogatásukat. Illetve miért írtak alá egy angol és egy spanyol nyelvű, ambasszadorok által már szignált, dékáni ajánlást.

Ez egyébként arra szolgált, hogy beiratkozhassunk kint. Esetleg áthallgathassunk az ottani művészeti karokra. Ezt az egyetem külföldi kapcsolatokért felelős irodájával le is leveleztettem. Akkor még persze mit tudtam én.. Szóval végül elengedtek azzal, hogy okosodjak is, ne csak a csajokat kergessem.

Drága mesterem látva rajtam hogy ide el kell mennem, de mivel elképzelésem kissé elrugaszkodott továbbá az általam végezni kívánt kísérlet sikeressége és sikertelensége éppoly nehezen bizonyítható, a következővel állt elő. Küldjek mindenhonnan egy képeslapot, melyek köré fűzöm majd beszámolómat, ha hazatértem. Kiráály!

 

Nem is olyan hosszú (fél év)utánajárást követően átvehettük a vízumot előbb a perui, majd a chilei, végül az utolsó pillanatban,  csoporttársam rokonai meghívólevelének köszönhetően, a bolivíai nagykövetségen is. A diákhitel felnyalása, oltások, némi előbúcsú és búcsúbulik valamint pakolás után, október elejére készenálltunk.

Kezdődjék a rock'n'roll!

                       Külön köszönet az  InterzonArt  webgalériának!                         

 hamarost..

Visszatérve a gondolathoz, mely szerint kevesebb megivott sörből rakjuk össze a szárazföldi útiköltséget. Ez borult mert kinn csak mi ketten ittunk sört, így mint piachoz a mi igényeinkhez igazították a  mutatókat. Ami annyit tesz hogy kinn egy Literest nyomnak a kezedbe egy fél lityi áráért. És ez már a Madrid Sao Paolo járaton elkezdődött. Igaz itt még O,33asokkal dobáltak. Szerintünk vízezték gyárilag, nehogy nagyon bekarmoljanak az utasok. Amúgy nem t'om ki, hogy van ezzel a magasnyomáson sörözéssel..

folyt köv...

 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpiramis.blog.hu/api/trackback/id/tr481546892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lall 2009.12.12. 08:47:37

Szia Guba!
A tank a limai főtér mellől ismerős.Most épp merre vagytok? Rioban várhat egy jóbarátom,kérdés:mentek arra is?

Andre Kofic 2009.12.12. 11:01:04

@lall: Miért nem tudok írni a rácskert kommentjébe? Illetve hol a commentelő???

Köszi! már megjöttünk. A blog némileg burkolt formában arról szól, hogy kattints az www.interzonart.hu ra most nyílt bótunk tesómmal! Üdv GuBA
süti beállítások módosítása