talán az ötödik nap..    miért aggódik mindenki?                                                                           

  Lima belvárosában rakott ki a taxi. Szinte el sem engedtük a kilincset, máris tülkölve veszett a tarka örvénybe. A kaotikus csúcsforgalom inteznitása úgy arányolhat a budapestihez mint az ablaküvegen lefutó esőcsepp, az áradó Dunához. Itt a város zsongása dübörgés, melyhez az emberek dagadó nyaki erekkel üvöltve próbálnak felérni. Egyébként ritka is az utcán beszélgetők látványa.

Nehezen tudtunk asszimilálódni. Amennyire jó volt a mimikrije Petinek, olyan bénán kiríttam a tömegből én. A bakancs, farmer, zakó, copf kombó itt nem nyerő fellépő. Az sem dobott a terepszínemen, hogy 18O centimmel kb két fejjel magasodtam a utca népe fölé. Ez itthon nagyjából egy két méteres manusz által keltett feltűnést idézett. Kezdetben nagyon tetszett, de idővel rájöttünk, hogy a mögöttünk összekuncogó lányok, az ottani szemmel komikus hacukám láttán derülnek. Onnantól nem bántam volna, ha kicsit kisebb vagyok.

Kedves InterzonArt!Vegyük le a politikusok meztelen képeit a galériáról!

Ugyanakkor érdekes megfigyelést tettünk, a délami nők testfelépítését illetően. A legendás Ipanema beach tervezői pontossággal megalkotott képeslap fenekei, vagy import áruk, vagy a helyi spanyol és  indián népek hosszú közös géntörténetének eredménye.

Mindenesetre az oldalnézetből csípő allati szférákban európai szemmel méltán elvárható domborulat, tehát maga a tulajdonképpeni segg fundamentuma nem létezik. Egyébiránt ez  a csontszerkezet mássága miatt van. Így visszagondolva amit otthon mi farizomnak nevezünk és úgy hiányoltunk, azt a nők itt kedvességel, nyitott megértő figyelemmel igyekeznek pótolni.

Persze jobb lenne, ha még a fenekük is szép formás lenne..

-Hey gringo!-

Ahogy a sétáló utca parkkal védett széle felé fordulunk, látjuk hogy egy köpcös koszos ballonkabátban izzadó, 4O körüli indián faszi nekünk integet. A pálmák sűrű árnyékában hadonászó figuráról messziről lerítt, hogy turistákra vadászó drogdíler. Oda is mentünk gyorsan, hogy megnézzük mivel rontják itt a fiatalságot. És persze mennyiért.. A csóka közelről sokkal rosszabb arcú volt, mint az előbb kinézett. Ezt kompenzálandó gyors és majdnem teljesen érthetetlen angolsággal megkérdezte honnan jövünk.

Mondtuk: Budapest.

Mondta: ő ismer sok jó budapesti people-t. Pedronak hívják. S mivel a  budapesti people neki amúgy is nagy barátai, most special prize megszámítja nekünk Dél-Amerika unicumát!

A híres hófehér angyalport a colát rendkívül alacsony áron megvehettük.. volna, ha minden klappol.

 

 

 

 

 

De a jól becellukszozott nylonzacskóból mire kihámoztunk annyit, hogy némi fogalmat alkothassunk tartalmáról, már késő volt. Peti feje először a helyiek színét érte utól, majd lehagyva minden eddig általam látott fejszínt, utána akart rohanni új barátunknak. Asszem jobb, hogy az ügyesen elmenekült.

                                        Még nem vagy Interzona Rt.   Ugye?                                       

 

 hamarost..

Visszatérve a gondolathoz, mely szerint kevesebb megivott sörből rakjuk össze a szárazföldi útiköltséget. Ez borult mert kinn csak mi ketten ittunk sört, így mint piachoz a mi igényeinkhez igazították a  mutatókat. Ami annyit tesz hogy kinn egy Literest nyomnak a kezedbe egy fél lityi áráért. És ez már a Madrid Sao Paolo járaton elkezdődött. Igaz itt még O,33asokkal dobáltak. Szerintünk vízezték gyárilag, nehogy nagyon bekarmoljanak az utasok. Amúgy nem t'om ki, hogy van ezzel a magasnyomáson sörözéssel..

folyt köv...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpiramis.blog.hu/api/trackback/id/tr251595313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása