Tranzitblog:( első nap

2009.11.27. 21:38

 Útleírás és élményfürdő         Dél-Amerika Perutól Patagóniáig árkon bokron át.

 

  Végre elindultunk. Kis charterrel egészen Madridig jutottunk. Már a gépen találkoztunk Gével, aki épp egy spanyol bringához költözött. Jót sétáltunk a könyvpiacon és megtanultunk spanyolul rendelni- un szerveza porfavor, -most már mi bajunk lehet? Minden ment is volna mint a kariakcsapás, ha a gép időben elindul. Persze nem tette.

 Más világokba tett hosszú utazások velejáró sajátságai a végtelenségben rekedt tranzitok. 

Peti, a szintén gépükre váró fogolytársainkból verbuválódott közönség nagyörömére ördögpálcázni kezdett. Én eközben beülök egy szomszédos internetcafeba elkortyolok egy uccsó európai sert és nagyot cigarettázom mielőtt felszállunk. Innen rálátok a csomagokra és az egyre szilajabb trükköket megeresztő barátomra is. Hamar el lehet fáradni ebben. Mármint az ördögpálcában. Én még kettőt se tudok pörgetni.. 

Peti még aktív időszakát éli. Az ördögpálcázás kifinomult módja az épelme megőrzésének a fent írt helyzetben. Egyébként ügyesedik is. De egy idő után ez sem elég. Az ember hamar kinövi egy nemzetközi reptér váróját is. 

  -NON STOP

E helyek atmoszférája máséhoz nem hasonlítható. A hajdani üzemkezdés óta nem oltottak villanyt, nem zártak be. Nincs nyugalom, se csend. A tárgyak rég lemondtak róla, hogy megpihenhetnek. Részecskéik magukba szívva a viszontlátások örömét, búcsúzások bánatát és lekésett járatok okozta idegösszeomlásokat, különös álmatlanságban percegnek.

 

 Trippemet, munkáim értékesítője az InterzonArt webgaléria finanszírozta     

Mire erre rájössz, túl vagy néhány érzelmi viharon, és csendes beletörődéssel süllyedsz az apatikus unalomba. Míg végül megfolyik a váróterem és minden mindegy csak egy percig ne ütközzön csomaghordókocsi  egy másikkal, legyen egy perc amikor nem zsivalyog minden..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Oh mi? Yes? No. Oh No! Thanx! B32? Miazanyám? Futás öreg! Stroboszkóp szerű élmény. Rohanunk a géphez vivő vasúthoz! Közben mint egy delejnek köszönhetően, az enpluszegy cuccunk, bár fizikai kapcsolatban nem vagyunk mégis keringve, lobogva követ.

A vonat ablakát kezdi betölteni egy hatalmas repcsi.

-Ez már óriásgép!-

Giga cet, bendőjében sok szorgoskodó jónással.  Akkora volt mint egy halálcsillag! Ha egész közel alatta álltál nem tudta befogni a  szemed. Lerajzolom

 

                       Külön köszönet az  InterzonArt  webgalériának!                         

  hamarost..

Visszatérve a gondolathoz, mely szerint kevesebb megivott sörből rakjuk össze a szárazföldi útiköltséget. Ez borult mert kinn csak mi ketten ittunk sört, így mint piachoz a mi igényeinkhez igazították a  mutatókat. Ami annyit tesz hogy kinn egy Literest nyomnak a kezedbe egy fél lityi áráért. És ez már a Madrid Sao Paolo járaton elkezdődött. Igaz itt még O,33asokkal dobáltak. Szerintünk vízezték gyárilag, nehogy nagyon bekarmoljanak az utasok. Amúgy nem t'om ki, hogy van ezzel a magasnyomáson sörözéssel..

folyt köv...

 

 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://szamarpiramis.blog.hu/api/trackback/id/tr811557403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.Orange 2009.11.28. 14:06:55

Asszem az igen érdekesnek tűnő utileírás, melynek első elemeit a résztvevők személyes ismertségünknek hála arcomra -mach 3 gilette pengével sem levakarható- vigyor állt be olvasása alatt.
Engedélyt nem kérvén, hanem követelvén a további epizódok alatt magam is veletek tartok utazásaitok során,amit még igen érdekessé és egyedivé tesz a történetek kiegészítéseként megjelenő- bátran mondhatom hogy- rendhagyó illusztráció.
Megköszönve, hogy eme páratlan irodalmi és művészeti (szub)kultúrában kormányzásoddal résztvehetek, és ebben vidáman és röhögésemnek hála a monitorról egyre gyakrabban a H1N1-es nyáltömeget letörölgetvén szügyig merülhetek, és nem utolsó sorban blogodra-masszív érdeklődésemnek hála- mégtöbb kattintást indukáva a későbbiekben vissza-vissza térjek.
A további írásokat kíváncsian várva kitartást kívánok,mert a blog írás nehéz...legalább annyira mint leszokni a hosszú és emberek szűk csoportját szórakoztató kibaszott KÖRMONDATOKRÓL!!

Üdv:....KELl E aláírnom?
süti beállítások módosítása